Mobiele laadkabel type 2
Uncategorized

De mobiele laadkabel; je redding op vakantie met een elektrische auto en weinig oplaadstations

Als je van plan bent met een elektrische auto op vakantie te gaan, wil je er zeker van zijn dat je een manier hebt om hem opgeladen te houden. Afhankelijk van waar je heen gaat, zijn er misschien niet veel oplaadstations beschikbaar. Hier komt een mobiele oplaadkabel van pas.

Een mobiele laadkabel is een draagbare lader die gebruikt kan worden om de batterij van je elektrische auto op te laden. Er zijn meerdere soorten mobiele laadkabels en een aantal dingen om rekening mee te houden.

De meest veelzijdige is de mobiele laadkabel naar schuko. De Schuko is een Europees standaard stekker- en stopcontactsysteem. Het wordt algemeen gebruikt in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Denemarken, Zweden, Polen, Roemenië, en vele andere landen. De Schuko stekker heeft twee ronde pinnen (4.8 mm diameter) en een aardingspin. De ronde pinnen staan 19 mm uit elkaar, en de aardingspin staat 26 mm van een van de ronde pinnen. De uitlaat heeft twee ronde gaten (4.8 mm diameter) en een aardingsgat. De ronde gaten zitten op 19 mm afstand van elkaar, en het aardingsgat zit op 26 mm van een van de ronde gaten. De mobiele laadkabel naar schuko stelt je dus in staat om je auto op te laden aan een standaard Europees stopcontact. Hou er rekening mee dat het opladen uiteraard wel veel langer duurt.

Daarnaast bestaan er mobiele laadkabels naar CEE, deze hebben aan 1 kant een stekker geschikt voor een CEE stopcontact. Dit zijn stopcontacten die op krachtstroom zitten.

Hou er bij het uitkiezen van een mobiele laadkabel wel rekening met de laadpoort van je eigen auto. Oudere elektrische auto’s maken nog gebruik van een type 1 aansluiting. De nieuwere generatie elektrische auto’s hebben een type 2 stekker nodig. Meestal zul je dus een mobiele laadkabel type 2 nodig hebben. Maar bekijk dit eerst wel even goed in de handleiding van je auto voordat je op vakantie naar Kroatië rijdt!

Comments Off on De mobiele laadkabel; je redding op vakantie met een elektrische auto en weinig oplaadstations