Uncategorized

Tips hoe je erachter komt of een webshop betrouwbaar is

Veilig winkelen is belangrijk. Of je nou pintransacties doet in een fysieke winkel of online aan het shoppen bent. Je wilt niet betalen voor een product of dienst en het dan niet ontvangen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de veiligheid van een webshop voordat je iets koopt. Er zijn verschillende manieren om te controleren of een webshop veilig is. In deze blog vertellen wij het jou allemaal, zodat je teleurstelling en spijt voorkomt. 

Keurmerken

Keurmerken zijn een goede manier om te controleren of een webshop veilig is. Er zijn verschillende keurmerken, waaronder het Thuiswinkel Waarborg en het Webwinkel Keurmerk. Deze keurmerken geven aan dat de webshop veilig is en dat je je product of dienst ontvangt. Daarnaast zijn er ook andere keurmerken, zoals het veilig betalen keurmerk van Mastercard en het keurmerk van iDEAL. Dit keurmerk geeft aan dat je veilig kunt betalen met iDEAL.

KVK-gegevens

Als je wilt controleren of een webshop veilig is, kun je ook kijken naar de KvK-gegevens. De KvK (Kamer van Koophandel) is een organisatie die onder andere registreert welke bedrijven er bestaan. Als je op de website van de KvK zoekt naar een webshop, dan zie je of deze geregistreerd is bij de KvK. Dit betekent niet direct dat de webshop veilig is, maar het is een goede indicatie.

Google Safe Browsing

Google Safe Browsing is ook een goede manier om te controleren of een webshop veilig is. Google Safe Browsing doet dagelijks onderzoek naar websites en beoordeelt deze op veiligheid. Als een website onveilig wordt bevonden, dan staat dit op Google Safe Browsing. Je kunt dit onderzoek doen door op de website van Google te zoeken naar ‘website X beveiligd’.

Betaalmethodes

Betaalmethodes zijn ook een goede manier om te controleren of een webshop veilig is. Er zijn verschillende betaalmethodes, waaronder iDEAL, Klarna en PayPal. iDEAL is veilig, omdat je betaalt met je eigen bankpas. PayPal is veilig, omdat het betalen via PayPal beschermd wordt door PayPal. Klarna is betrouwbaar, omdat je pas hoeft te betalen nadat je de bestelling hebt ontvangen. Gelukkig zijn er steeds meer webshops die Klarna aanbieden.  Daarnaast is er ook het veilig betalen keurmerk van Mastercard. Dit keurmerk geeft aan dat je veilig kunt betalen met Mastercard.

Reviews

Kun je ook nog andere manieren om te controleren of een webshop veilig is? Ja, je kunt ook op basis van reviews controleren of een webshop veilig is. Als je op internet zoekt naar reviews van een webshop, dan zie je vaak of mensen hun product of dienst ontvangen hebben. Op deze manier kun je gemakkelijk beoordelen of een webshop veilig is.

Comments Off on Tips hoe je erachter komt of een webshop betrouwbaar is