Uncategorized

Wonen in een camper. Lees hier de voor- en nadelen

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om in een camper te gaan wonen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor deze optie kiezen. Sommigen vinden het leuk om de vrijheid te hebben om op elk moment ergens anders naartoe te kunnen gaan. Anderen kiezen ervoor omdat ze in een kleine ruimte willen wonen en geld willen besparen op de huur of hypotheek. In deze blogpost vertellen we je over alle voordelen en nadelen van het wonen in een camper. Dus lees snel verder voor meer informatie!

Vrijheid

Het grootste voordeel van vrijheid is natuurlijk dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Je kunt je eigen tempo bepalen en je hebt geen last van andere mensen. Daarnaast hoef je nooit lang op zoek naar een leuk vakantieadres, want je kunt gewoon zelf kiezen waar je naartoe gaat. Kamperen langs een rivier, boven op een bergtop of op de duinen je hebt ongekend veel mogelijkheden waar je heerlijk kunt vertoeven.

Dieselmotoren zijn vaak niet welkom

Het klinkt misschien raar, maar in veel steden is het verboden om een dieselmotor te hebben in je camper. Dit komt doordat de uitstoot van dieselmotoren schadelijk is voor het milieu. Als je dus naar een stad gaat waar dit verbod geldt, dan kun je beter je camper niet meenemen. Natuurlijk is dit erg lastig, want je woont ten slotte in je camper. Zorg er dus altijd voor dat je een fiets bij je hebt zodat mobiel bent om naar een ander deel van de stad te verplaatsen.

Toiletvoorzieningen

Het leven in een camper klinkt als een geweldige droom. Maar vaak wordt het te veel geromantiseerd. Er zijn namelijk veel zaken waar je rekening mee moet houden. Neem bijvoorbeeld toiletvoorzieningen. Niet alle campers hebben een toilet of douche. Hierdoor word je gedwongen om bij openbare doucheruimtes jezelf op te frissen. Helaas zijn deze niet overal te vinden en telkens een grote boodschap doen in het wild is niet altijd even comfortabel. 

Kleine ruimte

Omdat een camper klein is, kun je niet altijd zelfs gemakkelijk koken of douchen. Daarnaast moet je ook goed nadenken over de hoeveelheid spullen die je meeneemt. Heb je toevallig nog een oude camper staan? En wil je die gemakkelijk en snel verkopen om misschien een nieuwe camper te komen? Dan heb je jouw camper al verkocht voor dat je: ik wil van mijn camper af kunt zeggen! Het bedrijf Wij Kopen Campers koopt met alle liefde je oude voertuig in voor een eerlijke prijs. Klik hier voor meer informatie: camper verkopen particulier.

Comments Off on Wonen in een camper. Lees hier de voor- en nadelen