Uncategorized

Zo blijft uw laminaatvloer zo goed als nieuw

Laminaatvloeren zijn een populaire keuze voor huiseigenaren omdat ze relatief duurzaam zijn en weinig onderhoud vergen. Toch hebben laminaatvloeren regelmatig onderhoud nodig om er op hun best uit te blijven zien. In dit artikel bespreken we hoe u uw laminaatvloeren goed kunt schoonmaken en onderhouden, zodat ze er jarenlang zo goed als nieuw uitzien.

Regelmatig schoonmaken is de sleutel

U moet uw laminaatvloeren regelmatig schoonmaken, minstens een keer per week. Hiervoor hebt u een specifiek type stofzuiger nodig dat speciaal is ontworpen voor hardhouten of laminaatvloeren; dit type stofzuiger is ontworpen met zachte borstels die geen krassen maken op het oppervlak van uw laminaatvloer. U kunt uw laminaatvloer ook vegen of dweilen met een vochtige doek. Gebruik bij het dweilen niet te veel water, want dat kan na verloop van tijd schade en kromtrekken van het laminaatmateriaal veroorzaken. En kies bovendien een speciale laminaat reiniger in plaats van een huis, tuin en keuken allesreiniger.

Vlekken schoonmaken

Gebruik voor het vlekvrij maken van vlekken nooit agressieve chemicaliƫn of schuurmiddelen. Gebruik in plaats daarvan een milde zeep en warm wateroplossing om vuil en puin voorzichtig van het oppervlak van uw laminaatvloer te schrobben. Voor hardnekkige vlekken zoals olie of vet kunt u wrijfalcohol gebruiken als effectieve vlekkenreiniger. Vergeet niet om het eerst op een onopvallende plek te testen voordat u het over het hele oppervlak gebruikt!

Beschermende coating

Een manier om uw laminaatvloer er als nieuw uit te laten zien, is om ongeveer 6 maanden een beschermlaag aan te brengen. Dit beschermt tegen slijtage en maakt het gemakkelijker om vuil en puin dat zich op het oppervlak van uw vloer ophoopt, op te ruimen. Bovendien moet u overwegen te investeren in meubelpads voor alle poten van stoelen en tafels die direct op uw laminaatvloer rusten; dit beschermt tegen krassen en deuken door verschuivende meubelstukken!

Regelmatig schoonmaken en onderhouden is essentieel als u wilt dat uw laminaatvloeren er jarenlang als nieuw uitzien! Begin met regelmatig schoonmaken, zoals stofzuigen of vegen met een vochtige doek, maak vlekken schoon met een milde zeep- en warmwateroplossing (of alcohol) en breng ongeveer om de 6 maanden een beschermende laag aan voor extra bescherming tegen slijtage. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw mooie laminaatvloeren er jarenlang fantastisch blijven uitzien!

Comments Off on Zo blijft uw laminaatvloer zo goed als nieuw